Thursday, February 16, 2012

Torrt hår & inpackning

Nu i vintertider blir håret lätt torrt och risigt eftersom luften både ute och inne är torrare. Genom att klippa topparna regelbundet (var 6-8 vecka om du har kort hår, var 8-12 vecka om du har långt hår eller sparar) och göra en hårinpackning var tredje eller fjärde hårtvätt kan du behålla ett friskt och fräscht hår trots torrheten.


















Foto: Culture Magazine

En ekologisk hårinpackning som älskas av torra hår är John Masters Organics Lavender & Avocado Intensive Conditioner (289:- för 207ml).

Den är en intensivt vårdande kur som gör håret silkeslent och återfuktat och dessutom kan användas dagligen som balsam då den reder ut håret riktigt bra. Den doftar lugnande av lavendel och är riktigt krämig och härlig att applicera i håret.

Om du har ett normalt till tjockt hår som känns torrt och slitet är detta inpackningen för dig, dessutom är John Masters Organics Lavender & Avocado Intensive Conditioner färgsäkert och drar inte ur färgen. Den ger snarare din hårfärg en ny lyster och glans!

En annan produkt som är underbar för att lugna och skydda torrt hår är Shine On som du kan läsa mer om i det här blogginlägget.

För bästa effekt av din inpackning kan du göra så här:
  • Applicera i schamponerat vått hår. Använd gärna ett djuprengörande schampo först för att tvätta bort orenheter och stylingprodukter på djupet. Cooling Cleanse eller D-toxee djuprengörande schampon är favoriter.
  • Låt verka 1-5 minuter och vira gärna in håret i en handduk eller plastpåse för bättre effekt. Genom att stänga inne håret skapas värme som får hårets ytskikt att öppna sig. Produkten får då lättare att tränga in i hårstrået och göra nytta.
  • Skölj sedan noga.
Om du vill ha en ännu mer intensiv behandling kan du göra så här:
  • Blanda 12 droppar John Masters Organics Dry Hair Nourishment med ca 28g (en femkronas storlek i handflatan)hårinpackning.
  • Massera in i hår och hårbotten.
  • Packa in håret i en varm handduk eller plastpåse 20-30 minuter.
  • Skölj noga.

No comments:

Post a Comment